Vegan low-carb lettuce soup | Sopa low-carb de alface

Brother got stuck with braces, he couldn’t stand the pain and can’t eat anything that requires chewing. So soups are the “solution”. Solution=liquid. He liked it, so did my mother. Ay!

Ingredients
1 washed big or medium lettuce
2 medium zucchinis
2 onions
2 garlic cloves
2 handfuls of chopped leek
500 ml water
3 tbsp extra virgin olive oil
Salt to taste
1 tbsp fresh coriander (optional)

1. Steam the lettuce. Put every ingredient in a pot, add water, bring water to a boil and keep small fire (100ºC) for 25 minutes.

2. Transfer the soup to a food processor or whatever to cream the soup. Correct the salt.

3. Put some toasts if you’d like, this will raise the amount of carbohydrates.

Enjoy! I really liked it!

O meu irmão colocou aparelho, não consegue comer nada sólido que requer mastigar por causa da dor. Sopa é a “solução”! Solução porque é líquido… O meu irmão e a minha mãe gostaram muito! 😀

Ingredientes
1 alface grande ou média lavada
2 courgettes médias
2 cebolas
2 dentes de alho
2 mãos de alho francês cortado grossamente
500 ml de água
3 colheres de sopa de azeite extra virgem
Sal a gosto
1 colher de sopa de coentro fresco (opcional)
Tostas integrais (opcional)

1. Cozer a alface a vapor. Colocar todos os ingredientes numa panela, adicionar a água, ferver e manter fogo pequeno (100 º C) por 25 minutos.

2. Transfira a sopa para um processador de alimentos ou o que tiver para cremar a sopa. Corrija o sal.

3. Colocar as tostas na sopa. Isto irá elevar a quantidade de hidratos de carbono.

Bom apetite!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s